Vælg en fagforening med mange fordele – vælg FOA

I Danmark har vi frit valg af fagforening og a-kasse. Du har derfor selv mulighed for at vælge dem, der skal være dit sikkerhedsnet. Der er rigtig mange muligheder derude.

Det gælder altså om at finde det sted, der passer til dig. Du skal finde det sted, der giver dig de bedste fordele i forhold til den situation, du er i.

Det er om du er ledig eller i arbejde. Om du arbejder i et job med stor usikker eller ej. Ligegyldig hvad, så kan det være en god ide at sætte sig ned og undersøge, hvilken situation du er i, og hvad du har brug for.

FOA er helt sikker en fagforening og a-kasse, der kan blive en god mulighed for dig. Læs videre her og hør mere.

Fagforening hos FOA

Hvis du bliver medlem af fagforeningen i FOA, er det specielt dine rettigheder, der er i fokus. De hjælper dig med at tage den juridiske kamp. Det kan være svært at overskue, hvad loven dikterer, når du har en travl hverdag. Derfor er det helt ideelt, at du har professionelle folk i din fagforening bag dig.

De kan blandt meget andet hjælpe dig, hvis du bliver syg eller oplever nedsat eller tabt arbejdsevner. Du kan få rådgivning om ferieregler eller barselregler. Du kan få støtte og hjælp til at få tjekke din ansættelseskontrakt. Hvis du ønsker at sige op på din arbejdsplads, tilbyder fagforeningen også støtte. Hvis du skulle være så uheldig, at du er nødsaget til at starte en retssag, står de også bag dig her. De fungerer som sikkerhedsnet og tager kampen op for dig og dine rettigheder.

Til sidst hjælper FOA’s fagforening også med at oprette testamente, ægtepagt og andre juridiske papirer.

A-kasse hos FOA

Hvis du ikke er en del af en fagforening, skal du helt sikkert blive en del af en a-kasse. Hvis du på et tidspunkt bliver fyret, skal du have et sikkerhedsnet, der griber dig. Det sikkerhedsnet kan blive FOA’s a-kasse. Her får du professionel hjælp til at søge nyt job. Det er altid rart at få en hjælpende hånd til at søge nyt job. Ofte kan det nemlig være svært at komme ud på jobmarkedet igen.

Derudover har du mulighed for at få 10.000 kr. til efteruddannelse. Uddannelse er eftertragtet hos arbejdsgiverne. Det er altså en måde, hvorpå du kan gøre dig ekstra interessant for din kommende arbejdsgiver. Du har altså mulighed for at bygge videre på den uddannelse, du allerede har.

Som medlem af FOA’s a-kasse får du også gode råd om efterløn og dagpenge. Det kan være svært at overskue, hvad du egentlig har ret til. Som medlem er du ikke i tvivl. Her sidder der nemlig specialister klar til at guide dig.

Sidst, men ikke mindst, så gives der også hjælp til at finde dit næste job. Hele formålet er jo at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Tilbage og i gang med noget, du er passioneret omkring. Noget du brænder for i din hver.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *