5 tiltag, der hjælper på slid i hjemmet

Vi bor i vores hjem, og det kan ikke undgås, at vi slider de gennem vores levetid. Men der er nogle ting, du selv kan gøre for at undgå for meget slid i hjemmet. Læs med om vores husråd her!

 

Brug dug

Hvor meget du får ud af at bruge dug, kommer naturligvis an på, hvilket slags bord der er under duen. Omvendt kunne man også spørge: Hvad skader det dig at komme en dug på bordet? Ikke meget – og så er du helt sikker på, at du giver underbordet den bedste beskyttelse. Det behøves desuden ikke at være dyrt at bruge dug, man kan finde mange flotte og billige slags. Nogle kan du endda bruge til at dekorere ekstra med.

Få stoleunderlag

Hvis der er noget, der virkelig slider hjemmet, så er det afmærkninger fra stole. Det kan i de færreste tilfælde undgås, at man med tiden kommer til at slide på gulvet der, hvor stolene står. Der er endda nogle, der oplever, at de ikke føler, de kan flytte rundt i deres hjem, fordi stolene er nødt til at stå det samme sted, hvis det skal være pænt. Du kan finde praktiske stoleunderlag, hvis du også er bekymret for dit gulv.

Dutter under bordet

Vi rykker måske ikke lige så meget med vores borde, som vi gør med vores stole, men det betyder ikke, at der ikke er mange, der oplever slid efter bordet. Det kan heldigvis nemt afhjælpes. Du kan enten få et stort underlag, hvor både stole og bord er placeret, men du kan også afhjælpe problemet ved at købe ”dutter” i et blødt materiale, som placeres under bordbenene.

Brug de rigtige redskaber

Hvis der er noget, der virkelig lider af slid i vores hjem, så er det vores pander og gryder. Slid på disse skyldes ofte, at man bruger de forkerte redskaber i sin brugsomgang med dem. Sørg for at indkøbe de nødvendige paletknive og trægrydeskeer så du er sikker på ikke at påføre dine pander og gryder unødvendigt slid. Hvis det kan undgås, hvorfor så ikke gøre dette?

Undgå sko inden for

Du tænker måske ikke umiddelbart, at det kan slide gulvet særlig meget, at der nogle gange kommer til sko ind på gulvet. Men det er netop de små vaner, der kan gøre de store forskelle, når det handler om slid. Det kan sagtens være, at et par gummisko ikke kan lave meget slid i sig selv, men tænk bare alt det, der kan sidde fast under enhver sko! Små, skarpe sten eller andre naturobjekter, der komme ind på dit trægulv. Stiletter kan være farlige på sin helt egen måde. På disse kan man nemlig risikere, at sømmet begynder at gå ud af hælen – og det giver hurtigt slid!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *