Sådan sparer du miljøet for plastik på badeværelset

Der er mange mennesker, der køber deres flydende sæbe som engangs sæbedispenser i supermarkedet. Det er både billigt og nemt med en sæbedispenser, men der er en måde, hvor du kan spare penge på den post.

Du kan købe en sæbedispenser gennem eksempelvis badogfliser.dk. Så fylder du bare sæbe på fra en stor beholder løbende. Som bonus sparer du også miljøet for en del plast. Men der er også andre genveje til et grønnere badeværelse.

Kig dine produkter igennem

Vi har en tendens til at købe mange forskellige produkter såsom diverse forskellige slags sæbedispenser. Vores hår og hud er forbundet med en del identitet, og det er lækkert at pleje de dele af sig selv med nogle gode produkter i en sæbedispenser. Men den lovede effekt på etiketten holder sjældent, og derfor kan vi få lyst til at købe noget nyt og andet.

Det er alt sammen gode egenskaber. Det er både dejligt, at vi ønsker at passe på os selv. Det er også dejligt, at vi ikke er bange for fornyelse. Men det er ikke godt for miljøet at smide en halvtom bøtte ud. Derfor kan der være en værdi at finde et produkt, som du kan bruge i mange år fremadrettet. Muligvis kan du finde nogle gode æteriske olier, som du kan skifte lidt imellem for at få det friske pust.

Du kan også kigge produkterne igennem i forhold til ingredienser. De færreste tænker over, at en creme egentlig består af vand og olie. I stedet kan du smøre dig ind i olie direkte uden vand og kemi. Hvis du påfører lidt vand først, så glider det nemt rundt. Det kan også bruges til at barbere med. Man kan også lave sin egen deodorant ud af kokosolie og natron. Eller gemme citronbåde fra rengøringen. De fungerer overraskende godt.

Spar på de varme brusebade, men brug vand på andre måder

En anden god ide er at skære ned på de varme brusebade. Det er noget, vi ofte hører, og som vi kan have svært ved at føre ud i livet. Et varmt bad om aftenen eller morgenen kan være dejligt afslappende, men det er ikke altid det mest optimale. Det skyldes, at vagus nerven aktiveres, og den er forbundet med afslapning og hvile. Vores hud kan ikke tåle så meget fugt og varme, og derudover så er det altså heller ikke det bedste for miljøet.

Der er dog mange, der klager over, at de kommer til at lugte uden det daglige bad. I gamle dage havde vi et fad med vand på værelset, som vi brugte til at skylle ansigt og andre dele af kroppen med. Vi behøves ikke at gå så langt. Men der er mange, der installerer bidet på deres toilet.

Toiletpapir koster meget vand at fremstille, så derfor giver det mening at springe et trin over og simpelthen vaske os efter toiletbesøg. Armhuler lugter, fordi vi går i stramt tøj, så det er med at gå i løstsiddende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *