Hvad kan dit kaffegrums bruges til?

I dagens blogindlæg vil vi se nærmere på, hvad man kan gøre med kaffegrums. De fleste af os tænker på dem som et affaldsprodukt, men faktisk er de ideelle til mange ting! Vidste du for eksempel, at du kan bruge dem til at gøde din have med? Eller at de er et fantastisk naturligt eksfoliant? Læs videre for at få mere at vide om de mange anvendelsesmuligheder for kaffegrums!

Hvad er kaffegrums?

Kaffegrums er resterne af de kaffebønner, der er blevet brygget. Det er normalt tørt og lidt smuldrende og har en stærk duft af kaffe. Når du brygger kaffe, filtreres kaffegrumsen fra og ender typisk i skraldespanden. Der er dog mange måder at genbruge dem på og bruge dem til noget godt!Gødning af din have

Kan bruges som gødning

Kaffegrums gødning forbinder man ikke sammen. Men kaffegrums er en god kilde til kvælstof og andre næringsstoffer, som kan være gavnlige for planterne. Det kan bruges som en naturlig gødning til både indendørs og udendørs planter. Du skal blot blande kaffegrums med lidt vand og udbringe det på jorden omkring dine planter. Du kan også tilsætte dem til din kompostbunke!

Naturlig eksfoliant

Kaffegrums kan også bruges som en naturlig eksfoliant til din hud. Den ru tekstur hjælper med at fjerne døde hudceller, så din hud føles blødere og glattere. Du skal blot blande kaffegrums med lidt vand eller olie for at danne en pasta, som du derefter masserer ind i din hud i et minut eller to, før du skyller den af.

Deodorisering af dit hjem

Kaffegrums kan også bruges til at hjælpe med at desodorisere dit hjem. Den stærke kaffeduft er med til at maskere andre ubehagelige lugte, f.eks. lugte fra madlavning eller kæledyr. Du kan placere en skål med kaffegrums i hvert rum i dit hus eller kom dem i en pose og læg den i støvsugerposen.

Bekæmpelse af skadedyr

Kaffegrums kan også bruges som en naturlig skadedyrsbekæmpelse. Koffeinet i kaffegrums er giftigt for mange skadedyr som f.eks. snegle, snegle og bladlus. Du kan strø kaffegrums rundt om i haven for at afskrække disse skadedyr , eller bland dem med vand til en spray.

Rengøring af dit hjem

Kaffegrums kan også bruges som et naturligt rengøringsmiddel. De er gode til rengøring af køkkenoverflader, da de hjælper med at fjerne fedt og snavs. Du skal blot blande kaffegrums med lidt opvaskemiddel til en pasta og derefter bruge den til at skrubbe overfladerne rene.

Skrub olie af dine hænder

Du kan også bruge dem til at rense dine hænder efter at have arbejdet med olieholdige materialer.

Hårmaske

Kaffegrums kan også bruges som en hårmaske. Kaffegrumsen hjælper med at fjerne belægninger fra produkter som shampoo og balsam, så dit hår føles blødere og mere skinnende. Du skal blot blande kaffegrums med lidt vand eller olie for at danne en pasta, som du derefter masserer ind i håret i et par minutter, inden du skyller det ud.

Som du kan se, kan kaffegrums bruges til meget mere end blot at lave kaffe! Næste gang du brygger en kande kaffe, skal du ikke smide kaffegrumsen ud – brug den i stedet! Har du andre ideer til, hvad du kan gøre med kaffegrums?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *