Er det tid til at spise ude?

Du kan hurtigt peppe hverdagen op og gøre mandagen til noget særligt, ved at gå ud at spise. Hverdagene er nu engang dem, der er flest af, og det er derfor oplagt at skabe gode oplevelser netop her. En god oplevelse, som kan forplante sig til et godt minde, kunne f.eks. være at gå på restaurant.

Du skal jo alligevel have noget at spise, og vælger du restauranten til slipper du tilmed for selv at stå i køkkenet. I stedet kan du omdanne den triste tid ved komfuret til værdifuld kvalitetstid. Du kan finde en praktisk oversigt over restauranter i lokalområdet her.

Det behøver ikke at være dyrt at spise ude

Hvad afholder dig fra at spise ud på en helt almindelig hverdag? Sikkert prisen. I Danmark er det relativt dyrt at gå ud at spise, men heldigvis findes der billige alternativer i de fleste byer. Klassiske og simple retter kan smage himmelsk. På en almindelig hverdag behøver du ikke forret og dessert. Ja, du behøver måske heller ikke vin til maden. Vælger du de dyre drikkevarer fra, kan du ofte spise på en restaurant eller en café for 100-125 kr. pr person.

Det er dog ikke kun din økonomi, du skal tænke på, når du overvejer at spise ude. Du skal naturligvis også have din sundhed i tankerne. Forkælelse i hverdagen behøver dog ikke betyde større retter og flere kalorier. Du skal blot vælge burgerbaren og pizzeriaet fra, og i stedet rette blikket mod asiatiske restauranter.

Asiatisk mad er ofte sundt og økonomisk

Vi taler naturligvis ikke den store kineser-buffet, som har hærget landet gennem en årrække. Buffeten hvor de fleste retter har været en tur i friture eller hvor den fede sammenkogte ret har levet sit eget liv på varmepladen. Nej, det er ikke rigtig asiatisk mad. Du bør nemlig kigge mod det thailandske, det vietnamesiske og det japanske køkken.

Der findes mange lækre, sunde, simple, enkle og billige retter fra Thailand, Vietnam og Japan, og de fleste større provinsbyer har efterhånden en restaurant, der netop tilbyder denne slags mad. Her anvendes gerne masser af grøntsager, relativt lidt fedt men en lang række spændende krydderier. God appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.