Hvad er en sund livsstil?

Hvad er en sund livsstil? Det kan der være rigtig mange forskellige meninger om verdenen over afhængigt af hvem man spørger om og hvordan man selv lever. Handler det om at nyde livet til fulde og dermed også spise hvad man vil eller skal man spise sundt og motionere ofte? Findes der måske en gylden middelvej? Man kan opsøge så mange holdninger som muligt fra folk der har levet i over 100 år eller folk der lever det sundeste liv nogensinde, men det er også vigtigt selv at finde en livsstil, der passer til ens egne behov og ønsker, ellers kommer man ikke langt i sin søgen på lykke.

Komplet kost

Mange forsøger at leve så sundt som overhovedet muligt i deres bestræb på også at blive så lykkelige som overhovedet muligt. Det er selvfølgelig anbefalet at man har en varieret kost, der dækker så mange kategorier af kostrådene som man kan magte, men det er skam lige så vigtigt at huske på ikke at begrænse sig selv. Når man begrænser sig selv alt for meget i forhold til mad kan det give bagslag en dag og man kan komme til at spise for meget, især hvis det er mad man har savnet i lang tid. I stedet kan man forsøge at spise intuitivt – det vil sige spise efter instinkt – og dermed lytte efter hvad din krop ønsker i netop dét øjeblik. Læs mere her: https://livsstilsbladet.dk/

Et fornuftigt syn

En sund livsstil handler – som så mange tror det – ikke kun om at spise varieret og dyrke motion i det omfang man kan, det handler også om at have et fornuftigt og rationel syn på livet. Det nytter ikke noget enten at være for pessimistisk eller for optimistisk om sin tilværelse, da man højst sandsynligt ikke helt ser tingene rationelt nok til at leve i nuet. Nogle folk drømmer meget om et liv de ikke har og gør intet for at få det liv, hvilket gør at de sidder fast i deres egne tanker og har svært ved at komme ud af den tænkemåde. Et fornuftigt syn vil kunne hjælpe dig med at skabe overblik over dit liv samtidig med at du stadig kan drømme om fremtiden. Vi har alle dårlige dage, hvor livet virker unfair, men det er helt essentielt at den slags tanker ikke overtager din tilværelse.

Carpe diem

Det virker måske som kliche at sige det, men det er ekstremt vigtigt at leve i nuet. Det nytter i hvert fald ikke at dvæle for meget ved fortiden for den kan man ikke lave om på, hvor meget man sikkert end vil. Ej heller kan man påvirke den langsigtede fremtid, da det i stort set alle tilfælde kun er den nærmeste fremtid man har en indflydelse over. I stedet skal man leve lige nu og ikke tænke på hverken fortid eller fremtiden langt ude, ellers kan man risikere at gå glip af store øjeblikke i nuet, som man vil ærgre sig over at misse i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *