3 simple råd til at få viljestyrke til din slankekur

Det kan være svært at komme igennem en slankekur, især hvis det er streng slankekur som du skal igennem. Det er nemlig ikke blot fysisk hårdt at skulle igennem en slankekur, mens ikke desto mindre yderst drænende mentalt. Det kræver en stærk psyke at komme igennem en slankekur og en stor viljestyrke.

 

Nogle gange kan det være svært at finde denne viljestyrke frem, selvom at slankekuren egentlig er noget, som du rigtig gerne vil gennemføre. Derfor får du her 3 råd til, hvordan du får mere viljestyrke til at gennemføre din slankekur.

 

Fokuser på det positive

Hvis du skal igennem en slankekur, hvor du ønsker at spise mindre usundt og kaloriefyldt mad, så fokuser på alle de gange du tager det rigtige valg og spiser en god stor portion salat og blåbærsmoothie, fremfor de få gange du falder i, og kommer til at spise en chokoladebar.

 

Alting tæller når det kommer til vægttab og derfor er det også helt okay at forkæle sig selv en gang imellem. Det er altså okay at spise lækker smørrebrød i Herlev og lignende, hvis du blot spiser sundt og varieret overordnet.

 

Derudover bør du heller ikke skippe et måltid, som du har planlagt, da dette vil sænke dit blodsukker, og du vil dermed blive mere tilbøjelig til at blive fristet af andet mad og usunde sager-. Folks selvkontrol har det nemlig med at få lavere selvkontrol, når deres blodsukker er nede. Så hvis du kan forhindre, at du igennem dagen oplever ekstrem sult, vil din selvkontrol være større, og du behøver ikke trække på din viljestyrke.

 

Gør madvalget nemmere

Det er en dårlig idé at træffe valget om, hvad du skal spise lige før hvert måltid. Planlæg i stedet på forhånd, hvad du skal spise til det enkelte måltid. Dette kan du eksempelvis lave en plan over i weekenden, og handle ind én gang om uge, så du er ordenligt forberedt.

 

Det er desuden vigtigt, at du ikke tilføjer yderligere madvarer til din indkøbskurv, når du handler, men at du i stedet følger den plan du har lavet hjemmefra. På den måde bliver du ikke fristet til at spise andet, end det du har planlagt, løbet af ugen. Du kan dog godt på forhånd have planlagt, at du skal have take away en gang om ugen, men hav dette planlagt i god tid og lad vær med at tage valget om det i sidste øjeblik. Bestil dit næste smørrebrødet her og lav med fordel din bestilling i god tid, så du følger din madplan.

 

Hold øje med din fremgang

Det er vigtigt at holde øje med din fremgang, når du skal gennemføre en slankekur. Derfor er det en god ide at holde et overblik i en dagbog, hvor du kan nedskrive din data over vægt og mål. Skriv desuden gerne din tanker ned løbende.

 

Hvis du nedskriver sin data og tanker undervejs, kan du bedre følge din fremgang gennem slankekuren. Samtidig er det også en god idé at tage billeder undervejs, da du dermed visuelt kan se, hvordan det går med din slankekur. Det gælder om at holde motivationen oppe og være stolt at de fremskridt som du laver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *