Find ud af hvad der er vigtigt for dig

Der er mange at tage hensyn til altid. Det gælder i familien, blandt venner, på arbejdspladsen og alle steder, hvor du er omgivet af andre. Men hvornår har du sidst taget hensyn til, hvad der er vigtigt for dig?

Det er vigtigt for dit mentale helbred og dit humør, at du ikke i din hensyntagen glemmer dig selv. Det kan være alt fra små ting i hverdagen til en dyrere investering. Men fælles for dem er, at de muliggør, at du prioriterer dig selv, og det der er vigtigt for dig.

Spar op til det du virkelig ønsker

Har du udskudt en drøm eller et ønske, fordi det er dyrt? Så er det tid til, at du sætter dig ned og finder de steder i budgettet, hvor du kan spare lidt. Ved at gøre det, så tager du et aktivt valg om at prioritere dig selv. Det er starten på, at du baner vejen for at investerer i noget, der kan skabe værdi for dig.

Det kan være en streaming-tjeneste du kan undvære, et behov for dyr kaffe fra en kaffebar, der kan sættes lidt ned eller blot nogle små justeringer i madbudgettet.

I sidste ende giver det dig penge til at købe det motorcykel kørekort du længe har drømt om eller den rejse du virkelig gerne vil på. Det kan være prioriteringer du har droppet eller udskudt, men det kræver kun få ændringer, at prioritere det, der er vigtigt for dig.

Prioriteringer i en travl hverdag 

Men det, der er vigtigt for dig, kan sagtens være på et mere hverdagsligt plan end en dyr investering som nævnt ovenfor. Det kan være mere tid med din familie, en daglig gåtur eller prioritering af lækker mad hver dag.

Der er mange små hverdagsting, der kan være vigtige for dig, men som du i en travl hverdag med mange andre hensyn ikke får prioriteret. Hvis det er sådan det forholder sig hjemme hos dig, så kan det være på tide at overveje, om der er ændringer, der kan gøre det muligt for dig at bruge mere tid på det, du gerne vil. 

En måde at gøre det på kunne være at bestille måltidskasser. Det frigiver mere tid til andre ting, som for eksempel din familie eller en gåtur – og du får stadig lækker mad. En mulighed kunne være en vegetarisk måltidskasse, så du kan få nem og lækker vegetarisk mad i en travl hverdag, selvom du prioriterer mere tid på andre ting.

Sæt dig selv først

Det handler altsammen om, at du skal huske engang i mellem at sætte dig selv først og gøre det, der er vigtigt for dig. Det kan være små ændringer i dine prioriteringer og vaner, der giver plads til, at du kan gøre det, du gerne vil gøre mere af.

Så start med at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Så du kan få skabt de ændringer der baner vejen for, at du får tid, overskud eller økonomi til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *