Dine kaffevaner afslører, hvem du er

Hvad foretrækker du: Dobbelt-cappuccino med soyamælk? Hjemmekværnede bønner fra det nordcolombianske højland? En hurtig espresso fra baristaen på hjørnet? Eller kan en insta-kaffe-i-en-fart stille dig tilfreds?

Selvom Danmark er et lille land, er der store forskelle på, hvordan vi foretrækker vores kaffe alt efter, hvor vi bor og hvem vi er. For eksempel går københavnerne oftest til deres lokale barista, midtjyderne trækker deres kaffe fra automater og sjællændere svinger forbi tanken, når de skal have stillet kaffetørsten.

Vi er blevet hjemmebaristaer – og vi kværner løs

Uanset om du er nordjyde eller vesterbro-hipster, er kaffe noget over 85 % af alle voksne drikker. Vi er bestemt ikke ligeglade med, hvilken kaffe vi hælder i os og flere og flere af os prioriterer kvalitetsbønner frem for en discountvariant. Derfor er kaffekværne blevet et allemandseje i de danske hjem, for vi foretrækker at kværne bønnerne selv, så kaffen vi serverer for vores gæster og selv nyder til morgenmaden søndag, er fuld af kraft, smag og aroma. Kaffekværne fås i dag i mange varianter og tilsvarene prisklasser. Og der er masser af kaffekværn inspiration at finde online, hvis du vil undersøge, hvilken kaffekværntype, du er.

Uanset om du foretrækker at kværne kaffen selv eller sværger til iskaffe, siger dit kaffevalg meget om dig. Læs med her og se, om du kan kende dig selv i en af de 5 kaffetyper:

Espresso-typen

Du er som regel på farten, har travlt med arbejde og projekter – og har en tendens til at komme lidt for sent ud af døren. Espressoen drikkes af forretningsmanden og den kreative men også noget distræte ildsjæl, der konstant er bagud.

Sort kaffe

Du er traditionel og måske en smule konservativ. Du synes, det er spild af penge at købe de dyre koffein-dråber hos baristaen, når kaffemaskinen i køkkenet fungerer udmærket og stiller dit behov. Du kunne ikke drømme om at købe en espressomaskine – men måske en kaffekværn, så du selv kan male dine bønner, kunne snige sig ind i dit køkken.

Cappuccino

En undersøgelse om danskernes kaffevaner, foretaget på 1000 testpersoner, viser, at cappuccinodrikkeren som type er lidt af en håndfuld. Du er både krævende og perfektionistisk, og din kaffe skal ikke ”bare” være kaffe; Den skal helst være lavet på økologiske bønner og være en sand smagsoplevelse. Du betaler gerne ekstra for den helt rigtige cappuccino.

Instant kaffe

Du er afslappet. Måske for afslappet til tider. Det kan knibe med at nå de ting, du skal. Som en spanier under siesta er dit livsmotto ”mañana” – vi når nok det hele i morgen. Ting skal helst være, som de altid har været – og det skal dit kaffegrej også.

Iskaffe

Du bor sandsynligvis i hovedstaden eller anden storby. Du er en trendsætter med en stor omgangskreds. Du er udadvendt, social og slentrer gerne rundt i byen med en iskaffe to go i hånden.  I dit køkken finder man meget vel en trendy kaffemaskine, kaffekværn og/eller nyindkøbt espressomaskine.

Vidste du i øvrigt, at vi er den tredje mest kaffedrikkende nation i verden? Og at vi i gennemsnit drikker fire kopper kaffe om dagen? Det svarer til, at vi hver især drikker os igennem godt 9 kilo kaffe om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.