Vælg den rigtige køkkenmaskine

Det kan være et kompliceret og lidt uoverskueligt projekt, at vælge den rigtige køkkenmaskine, der dækker dit behov. Hvad skal du prioritere som det vigtigste?
Hvis du ikke har fået anbefalinger fra familie og venner, eller tidligere har haft en køkkenmaskine som du vil erstatte med en ny i samme mærke, så kan det være svært at finde ud af, hvor du skal starte.
Der mange forskellige modeller at vælge imellem, og uden et forudgående kendskab til køkkenmaskiner, kan det være lidt af en jungle at komme igennem, og finde frem til lige præcis den model, der passer til dig og dit køkken.

Lad være med at vælge efter prisen

Køkkenmaskiner varierer en del i pris, men det er ikke kun økonomien, som du skal overveje. Det er selvfølgelig logisk, at du skal køber en køkkenmaskine, som du kan betale. Men vælger du forkert, så kan det være spildte penge, også selvom du vælger en dyr model! Der er mange andre ting end pris i spil, og det er her, det kan blive lidt uoverskueligt.

Hvad skal du bruge køkkenmaskinen til?

Begynd med at finde ud af hvor tit, til hvad og hvor meget! Der er et par ting, du skal afgøre, før du går videre med dine købstanker. Svar på nedenstående tre spørgsmål, og du er et stort skridt videre i retning af at vælge den rigtige model.

1. Hvor tit skal du bruge køkkenmaskinen?
Skal du bage et par gange om måneden? Eller vil du bruge køkkenmaskinen flere gange om ugen til flere forskellige ting?

2. Hvad skal du bruge den til?
Elsker du hjemmebagt brød, og planlægger du at bruge køkkenmaskinen til at røre tung dej til pizza og brød? Så er det andre krav, du skal kigge på, end hvis du ind imellem bager en kage eller rører lidt pizzadej.

3. Hvor store portioner skal du arbejde med?
Du skal også tænke over, hvor store mængder du regner med at komme til at arbejde med. Har du planer om regelmæssigt at bage til familie og venner, så skal du være sikker på, at den valgte køkkenmaskine har kapacitet til det arbejde.

Tre tips til at vælge den rigtige køkkenmaskine

1. Er den let at gøre ren, og skifte tilbehør på?
Er det let at skifte mellem de forskellige piskeris, tage skålen af og gøre det hele rent. Og er køkkenmaskinen let at gøre ren efter brug, uden du skal løfte og flytte for meget på den?

2. Hvor skal køkkenmaskinen opbevares?
Nogle modeller er rimelig tunge, og det kan være besværligt, hvis du ikke har plads til den på køkkenbordet, og er nødt til at sætte den ned i et skab. Hvis du i forvejen ved, at du skal sætte den væk efter brug, så er det vigtigt, hvor meget den vejer, og at den er til at håndtere. Og hvis den skal stå på køkkenbordet, så er det vigtigt, hvor meget den fylder.

3. Kig efter hastighedsindstillinger
De fleste køkkenmaskiner har flere hastigheder, ofte 3 til 12 forskellige indstillinger. Den klassiske er “langsom start”. Den er vigtig, hvis du for eksempel rører kagedej, og vil tilføje flere ingredienser under omrøring, uden at det hele ender ud over det meste af køkkenet. Find frem til hvilke hastigheder, der passer til de ting, som du planlægger at bruge køkkenmaskinen til.

Konklusion

Hvornår skal du vælge en billigere køkkenmaskine
● Hvis du vil vælge økonomisk i stedet for at kigge på holdbarhed.
● Hvis dit behov ikke er så stort.
● Hvis du kun skal bruge den nogle gange om måneden.
Så længe du accepterer, at du får, hvad du betaler, så kan du ofte nøjes med en billigere model.

Hvornår skal du gå efter det bedste
● Hvis du vil bruge køkkenmaskinen til at røre dej flere gange om ugen eller i store mængder.
● Hvis du regner med at den bliver brugt meget.
● Hvis du ønsker en køkkenmaskine, som holder i mange år, og kan bruges hvis dit behov vokser.
Inden du vælger, skal du også lige finde ud af, om det er en køkkenmaskine til dej, som du har brug for? Eller en alsidig model som du kan købe varieret ekstraudstyr til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *