Sådan får du brygget den perfekte kop kaffe

Kaffe er noget, vi danskere elsker utrolig meget. Der findes ikke mange danskere, som ikke drikker kaffe mindst en gang om ugen og gerne flere gange om dagen. Dog er det de færreste, som har fundet deres ynglings kaffe, da de ofte bare gerne vil blive mere friske af koffein. Her kommer opskriften på den bedste kop kaffe.

Maskinerne der gør en forskel

Når man skal brygge den perfekte kop kaffe, skal man starte med at finde ud af, om man er til stempelkaffe, kapselkaffe eller filterkaffe. Det er meget forskelligt, hvad man kan lide alt efter smag. Herefter skal man overveje, om man har de rette maskiner til det.

Er man kaffeentusiast og elsker kaffe latte, eller cappuccino, kan det være en god ide med en maskine med mælkeskummer. Så man kan lave den perfekte kop kaffe.

Dette skal du være opmærksom på

Har du en kapelkaffemaskine, kan det til at starte med virke besværligt, om du skal brygge kaffen som espresso, ristretto eller lungo. Der er forskellige tricks at bruge her. Har du en Nespresso maskine, står der på kaffekapslerne, hvordan den vil blive bedst. Ellers kan det hjælpe at kende forskellen på de tre.

Hvad er forskellen på espresso, ristretto og lungo?

Espresso er, hvor en lille portion af vand bliver tvunget igennem en finpresset kaffemængde under højt tryk. Her får du en koncentreret kaffe fyldt med smag.

Ristretto gør, at noterne af kaffen bliver mere intense, men kaffen bliver lavere på koffein. Her bruger du også halv vand til dit ristrettoshot.

Lungo er, hvor der bruges meget vand pr kaffe gram. Her vil der komme mere koffein og en dybere note af kaffe vil fremstå. Dog vil der være meget lidt smag tilbage.

Kaffens mange muligheder

Kaffe findes i utrolig mange afskygninger og smage, så det kan tage tid at finde den perfekte kop kaffe for en selv. På Holybean findes der en masse velsmagende og bæredygtig kaffe, hvor du også kan finde kurser og events, så du kan lære at brygge gode kopper med kaffe.

Forskellige måder at lave kaffen på efter humør

Der findes forskellige måder at lave kaffen på og det kan være svært at vide, hvad de forskellige kan. Cafe latte og cappuccino tror mange mennesker, er det samme, men der er faktisk en forskel.

Cafe Latte er kaffe med mælk. Her bruger man ca. 1/3 espresso shot og 2/3 varm mælk, hvor der kommer lidt mælkeskum på toppen. Cappuccino er også kaffe med mælk, men mælken laves anderledes. Her er det 1/3 espresso, 1/3 varm mælk og 1/3 mælkeskum. Ofte drysses der lidt chokolade på toppen.

Du kan altid bruge din mobil, til at finde en masse opskrifter til den bedste kop kaffe. Har du din telefon i nærheden af din kop kaffe, er det altid en god ide at have det rigtige mobil tilbehør som beskyttelse til telefon, da det ellers kan gå meget galt.

Din kaffe bliver bedre, afhængigt af hvor du drikker den

For at få den perfekte kop kaffe, er det faktisk meget afhængigt af, hvor du drikker den og om du nyder den. Hvis du virkelig ønsker den helt gode kaffe, skal du nyde den og dine omgivelser. Alle vores sanser spiller nemlig ind, når vi spiser og drikker.

Det bedste sted, hvor du kan nyde din kop kaffe, er på din terrasse, om morgenen, mens du nyder den varme sol på dit ansigt. Hos Kun-Terrasser, kan du få den bedste træterrasse, som kan gøre din kaffeoplevelse til et stort øjeblik og vil samtidig være med til, du kan slappe helt af og afkoble fra hverdagens stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *