5 sjove festlege, som alle vil elske

Når du skal holde fødselsdag, bryllup eller noget helt tredje, så kan en god og festlig underholdning gøre underværker for din fest. Det kan gøre, at din fest bliver dén, som alle husker i mange år. En god underholdning er nemlig med til at skabe den gode stemning, og den kan også bruges til at ryste folk sammen, løsne stemningen og få sat gang i dine gæsters lattermuskler.

Der findes mange sjove og festlige lege, som du kan bruge til din fest. Her har vi samlet 5 skønne lege, som dine gæster helst sikkert vil elske.

Seddel under tallerkenen

Seddel under tallerkenen er en sjov leg, hvor alle kan lege med. Den er god til at ryste folk sammen og får trukket lidt af hæmningerne væk. Legen foregår på den måde, at du skriver udfordringer på små sedler og placerer dem under dine gæsters tallerkner. Inden middagen informerer du så dine gæster om disse sedler og siger, at de ikke må røbe deres udfordring over for nogen. Gennem middagen skal de så udføre deres udfordringer, og til sidst i middagen skal den til venstre for én gætte gæstens udfordring. Hvis den ikke bliver gættet, medfører det en sjov straf – og det betyder, at gæsterne har incitament til at udføre opgaven i stor stil, så de er sikre på, at det bliver gættet. Det gør kun legen endnu sjovere.

Karaoke

Karaoke er en sjov leg, uanset om dine gæster er fulde eller ædru. Det er især fordi der altid er nogen, der er utroligt dygtige til at synge eller blot kunne teksten – og så er der naturligvis også altid nogen, der glemmer alle tekster og ikke har en tone i livet. Karaoke kræver dog lidt mere forberedelse, bl.a. i form af en karaokemaskine eller en PlayStation med to mikrofoner og f.eks. Sing Star. Du kan dog også bare gå på The Karaoke Channel på YouTube, hvor I kan synge med i kor på en masse fede hits.

Quiz

En god quiz er en af de bedste underholdninger til enhver fest. Du kan lave quiz i alle slags kategorier, men du kan også f.eks. teste dine gæster i deres indsigt i dig eller jer som arrangør af festen. Når quizzen omhandler jer, får underholdningen et personligt præg og det giver naturligvis et oplagt og sjovt samtaleemne resten af aftenen også. Alle kan spille for sig selv eller I kan deles op i hold – og så skal der naturligvis findes en vinder til sidst.

Beer pong

Beer pong er en sjov leg, der kan sætte alles sigtefærdigheder på prøve, især når der samtidig kommer lidt alkohol indenbords. Beer pong kræver dog lidt forberedelse i form af 14 plastikkopper, 1-2 bordtennisbolde, et langt bord, øl og vand. Alle deltagere skal deles op i hold, der står for enden af bordet. I hver ende af bordet skal der stå 6 kopper, sat op i en trekant. Det er så de to holds opgave at kaste bordtennisbolden i det andet holds kopper. Hvis man rammer en krop i den anden ende, skal holdet, der ejer koppen, drikke indholdet. Spillet forsætter indtil det ene hold er løbet tør for kopper med øl.

Det perfekte minut

Det perfekte minut er en leg, hvor deltagerne skal løse en række simple opgaver – men de har kun 1 minut til at gøre det i. Opgaven lyder ofte simpel, men når man først kommer i gang, er det sværere end man lige har regnet med. Det eneste I skal bruge, er de ting, I skal bruge til de forskellige udfordringer, et stopur/timeglas eller lignende samt præmier naturligvis. Der findes mange sjove udfordringer til det perfekte minut. Her har vi lige samlet nogle ideer:

  • Spis noget
  • Flyt kiks fra panden til munden
  • Jongler med balloner
  • Vendespil
  • Byg noget
  • Korthus

Der er mange flere sjove lege, som du kan bruge til din fest, men mange lege er måske ikke lige de bedste, når festen foregår hjemme hos dig selv. Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din fest og ikke vil bruge en masse tid på rengøring både før og efter, så anbefaler vi, at du holder din fest et andet sted. Der findes f.eks. mange skønne fest- og selskabslokaler i Odense C. Vi kan her anbefale Restaurant MAM, som også laver noget af de lækreste mad, du nogensinde har smagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *