Ravjagt for begyndere

At finde rav er ikke svært

Du har sikkert som barn kikket efter rav ved stranden og måske har du nu anskaffet dig en ravlygte eller ravlampe som nogen også kalder den, jeg vil nu mene det hedder en ravlygte da en ‘lampe’ i mit hoved er noget man har stående hjemme i stuen 🙂

De fleste der anskaffer sig en ravlygte eller måske vil gå på ravjagt om dagen har overhoved ingen erfaring i at finde rav men der findes rigtig megen god information på nettet og en søgning på Google finder hurtigt de første 2-300 sider frem men desværre er der ikke mange sider der fortæller om ravjagten da de fleste sider og webshops fortæller om ravlygter, hvilket som sådan er fint nok men det hjælper ikke begynderen i gang med ravjagt.

Ravjagt om dagen / natten

Ser vi 10 år tilbage så foregik Ravjagten uden Ravlygter og det nærmeste lygte vi kom var dem der søgte Rav om natten og de medbragte en almindelig lommelygte. De seneste år har udvilklingen indenfor Ravlygter været stor og især efter vi startede en produktion af Ravlygter her i Danmark. Interessen for at komme ud i naturen har aldrig været større end idag og er man ikke lige til motion i et fitness center så er turene på stranden et alternativ. vil du gå på Ravjagt i mørket så skal der bruges en Ravlygte, selvfølgelig kan man gøre som i gamle dage hvor man brugte en lygte med hvidt lys men det er 100 gange lettere med en Ravlygte da Ravet vil reflektere et gult lys som kan kan se på lang afstand. Ravlygter findes i mange udgaver, hvor de almindelige Ravlygter er dem vi kalder Pro Ravlygter og de har alle et kraftigt centreret lys som gør dem velegnede til at lyse i vand og langt på land dog kan de ikke lyse særligt bredt med mindre man vælger de store Pro Ravlygter på mere end 100w. Pro Yellow er Ravlygter der fungerer som Pro Ravlygterne men de har den egenskab at de gør Ravet meget mere gult, hvilket er et stor fordel især for begyndere som kan have lidt svært ved at spotte de små stykker Rav med en almindelig Ravlygte. (du kan læse hele artiklen hos ravfund.dk)

På samme hjemmeside finder du utroligt megen information omkring ravjagten som feks. hvordan rav ser ud i mørket og så selvfølgelig et ufatteligt stort udvalg af ravlygter og boede jeg ikke på Sjælland så havde jeg lagt et besøg forbi deres forretning for at se det hele da jeg ikke tror der findes andre forretninger med så meget udstyr indenfor ravjagt. De har også et afsnit omkring det at finde rav men der er pt. ikke så megen information men det kommer måske senere.

Ravjagt med børn

Det er som jeg læser det blevet meget normalt at have børnene med til at samle rav både om dagen og om natten men jeg vil tro børnene skal være min. 7-8 år før man kan tage dem med om natten men da jeg ikke selv har børn har jeg ingen erfaring omkring dette men havde jeg børn ville jeg helt sikkert tage dem med på ravjagt da mobiltelefon og iPad hurtigt kan overtage deres fritid og vores med og jeg ved med mig selv hvor dejligt jeg har det i mit hoved efter 2-3 timer ved stranden så jeg er helt sikker på at børnene også vil have glæde af det og så har en frisk gåtur ved havet jo også den klare sidegevinst at man får forbrændt nogle kalorier så er der lidt for meget på sidebenene er det blot et plus med ravjagten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *