Kaffe nørderi

Nogle mennesker er afslappede kaffedrikker, andre er ægte kaffekender og så er der dem, som måske tager kaffe lidt for seriøst: kaffenørderne. Kaffenørden fejrer hver eneste kop af sin livseliksir med en næsten filosofisk forståelse. Er det måske dig? Du er ikke alene: der er mange, der nyder deres kaffe på en bestemt måde. Du kan finde mere inspiration på Nørderi.dk.

Det handler om oprindelsen

Naturligvis er kaffenørden ikke bare tilfreds med gammel kaffe. Det er kun retfærdige og bæredygtigt dyrkede bønner, der er blevet professionelt brændt og forberedt, der består testen. Det tager noget meget specielt at opfylde denne persons høje standarder. Det er blevet vist, at flere og flere tager holdning til hvor og hvordan deres kaffe er blevet lavet, da dette også direkte påvirker smagen på kaffen. Hvis du kan smage forskel – tillykke! Det tager gode smagsløg at smage kaffebønner individuelt. Der er mange ting at nørde for, men kaffe er en af de helt specielle.

Kaffe variationer

Vi har alle været der, sående i kø ved en yndlingscafé, svedende, fordi vi ikke er helt sikre på forskellen mellem koldbrygning og en klassisk iskaffe. Der er mange forskellige slags kaffe og ikke mindst mange forskellige kaffebønner. Hvad adskiller dem? Nu skal du høre. Arabica og Robusta er de mest populære typer kaffebønner og de er meget forskellige. Arabica er meget delikat og vanskelig at dyrke, hvilket betyder at den godt kan blive dyrere end andre muligheder. Smagen er meget glat og kompleks og er ikke så bitter. Robusta, på den anden side, er et mere prisvenligt valg og har mere bitre kvaliteter, hvilke er derfor den ofte finde i blandinger. Ligesom der er forskellige typer bønner, er der også forskellige måder at riste dem på. Dette har en markant effekt på kaffens endelige resultat. En blond, let rist har høje koffeinindhold, en medium rist har afbalanceret smag, aroma og surhed og en mørk rist er fyldig og tung med lavt koffeinindhold og en svagt krydret smag.

Det giver mening

Ja – det giver faktisk god mening at være kaffe nørd. Kaffe er en af de mest populære drikkevarer i verden, men der er ikke mange, der ved hvor mange fordele, der ved kaffe. Her er nogle, som er gode at vide:

  • Kaffe giver dig mere energi – dette er åbenlyst for alle, som har brug for en kop om morgenen for at fungere, men denne energi kan også hjælpe med at forbedre hukommelse, humør, reaktionstider og generel mentale velstand.
  • Det indeholder essentielle næringsstoffer. Mange af næringsstofferne i kaffebønner findes også i den færdig bryggede kop, som f.eks. magnesium og kalium.
  • Kaffe bekæmper depression og mange andre sygdomme. Kræft, parkinsons, demens og type 2 diabetes er bare nogle af de sygdomme, som kaffe er blevet vist til at forhindre eller sænke ned.

Nogle af disse har selvfølgelig ikke en direkte korrelation, men det er blevet vist, at det normalt er folk, som drikker kaffe, som normalt undviger disse. Dette er noget som de fleste kaffedrikkere ikke engang er klar over, og det er også primært smagen, som gør den så populær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *