Det du ikke vidste om Sri Lanka

Der er hvert år mange danskere, der vælger at rejse til Sri Lanka og her lade sig betage af alt det skønne, som landet har at byde på. Derfor er landet efterhånden også blevet et populært rejsemål – og det er der mange gode grunde til.

Nogle er vilde med det kulinariske, andre kan ikke undvære det historiske. Men så skal vi heller ikke glemme alt det kulturelle, det naturlige og ikke mindst det pulserende og arkitektoniske, der her også er at finde. Det er derfor et land med mange muligheder og et land, hvor der er noget for enhver at opleve og lade sig betage af.

Der er især 3 ting du bør kende til

Men selvom der hvert år er mange danskere, der vælger at besøge Sri Lanka, så er der tit mange ting, som de går glip af – og det er ærgerligt. Landet har nemlig så meget mere at byde på, end de fleste af os er klar over.

Derfor er der især nogle få ting, som du bør kende til, før du støver dit pas af, pakker din kuffert og sætter dig til rette i flyet. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med tre nedenstående ting – så læs med.

Det er ikke kun maden, men også deres the du skal smage

For det første er Sri Lanka kendt for sin lækre mad, men Sri Lanka er kendt for deres the også. Og det betyder, at du ikke bare kan få dig et lækkert måltid mad her. Du har også rig mulighed for at fornemme, hvordan dine smagsløg bliver udfordret, og din mund kommer til at løbe i vand bare ved de skønne dufte, som de mange forskellige varianter af the kommer med.

Du bør derfor altid søge mod at smage forskellige former for the, når du besøger Sri Lanka.

Kender du den danske historie på Sri Lanka?

Derudover finder du også noget på Sri Lanka, hvis du går op i det historiske. Her er der nemlig en spændende historie at fortælle, idet der på Sri Lanka også har været en dansk koloni. Faktisk var det på Sri Lanka, at Danmark oprettede sin første danske koloni uden for Europa – men det var ikke uden besvær. Det er nemlig noget, der var tæt på at gå galt flere gange – den spændende historie bør du læse, før du tager afsted.

Find byer på UNESCOS Verdensarvsliste

Er du til det kulturelle, er der også masser at opleve. For eksempel er der flere byer på Sri Lanka, der er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste blandt andet fordi, de stammer helt tilbage fra den antikke tid.

Det betyder, at der her er seværdigheder og attraktioner, der tager dig tilbage til en svunden tid, hvor livet leves på andre måder, men du vil for eksempel også kunne finde hele vandingssystemer fra den tid, der stadig er i brug – og det er fascinerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *