Derfor er en kaffemølle og kaffekværn det eneste rigtige, hvis du er kaffeelsker

Vi kan vist alle blive enige om, at kaffe ikke bare er en drik. Det er en livsstil, et kulturelt element, et socialt samlingspunkt og en historisk drik, som er blevet brugt i masser af forskellige sammenhænge og kontekster gennem årerne. En Kaffemølle er svaret til dig, der elsker kaffe.

Men selvom kaffe er noget, som vi alle kan mødes om på tværs af kulturer, så varierer typen af kaffe, smagen og dens kontekst enormt meget fra land til land. Således er den måde, vi drikker kaffe på i Danmark, for eksempel langt fra den måde, som de drikker kaffe på i Mellemøsten.

Hvilken type kaffe er den rigtige?

Der er ingen, der kan sige, hvilken måde at drikke sin kaffe på, der er den mest rigtige. Her er der nemlig ikke noget endeligt svar, for kaffe er i høj grad en smagssag. Dog er der én ting, der definerer al god kaffe; Den er lavet fra bunden, og den er lavet med omhu. En kop kaffe er nemlig ikke bedre end de bønner, som den er brygget på, og den proces, som har ledt til den færdig kop. Forhastet instant-kaffe og lunken filterkaffe kan her simpelthen ikke gøre det.

Do’s and dont’s inden for kaffebrygning

Hvis man har rigtig travlt om morgenen og kun har brug for kaffe som en ren opkvikker, så kan det være fint at skære hjørner og snyde lidt på sin kaffebrygning. Her kan pulver, instant og kaffefilter godt gå an, for her er det ikke smagen, men effekten, som det kommer an på.

Men på alle andre tidspunkter er det på alle måde bedre at lave kaffe, der tager tid. Tid er nemlig lig med en mere rund, fyldig og tilfredsstillende smag. Og god kaffe går tit hånd i hånd med gode stunder med familie og venner.

Derfor er kaffemaskinen ikke altid det bedste valg

Når de lidt hurtigere løsninger er udelukket, så er der mange, der kigger mod kaffemaskinen. De ser denne som det optimale valg, fordi den er dyr, kan brygge mange forskellige slags kaffe og får kaffen til at fremstå lækker og vellavet.

Kaffemaskiner kan lave udmærket kaffe. Det er også rigtige, at de tit skaber illusionen af at være på café. Men faktisk er kaffemaskinen på mange måder en nem løsning på niveau med filterkaffen og pulveret. For her får kaffen nemlig heller ikke tid til at trække, og bønnernes smag kommer ikke til sin ret.

Den dynamiske duo: Kaffemøllen og kaffekværnen

Skal man lave den optimale kop kaffe, som udnytter bønnernes fulde potentiale og giver den rigtige dybde og tekstur, så skal man have fat i en kaffemølle eller en kaffekværn. Disse to produkter minder om hinanden, idet de begge kværner hele bønner til frisk pulver.

Når man først kværner bønnerne lige inden brug, bevarer man friskheden og dybden i deres smag. Lige efter, at bønnerne er blevet kværnet, frigøres der nemlig en masse dufte og aromaer, som vil sætte sig i den færdigbryggede kaffe.

Den manuelle og elektriske kaffemølle- og kværn

Kaffemøller og kaffekværne er en alen af samme stykke. Her er tale om en maskine, der med blade af forskellige størrelse og tykkelse maler bønnerne til finere eller grovere pulver. Pulverets tekstur afhænger af typen af kværn.

Nu til dags kan man få to typer af kaffemalere; den manuelle og den elektriske. Den elektriske er en maskine, der tilsluttet strøm selv maler bønnerne. Med den manuelle udgave skal man selv dreje på en kværn eller en mølle, som maler bønnerne. Nogle mener, at den manuelle kværn er et foretrække, fordi den maler mere grundigt, men begge typer af kværne og møller kan anbefales.

Lav kaffen i en stempelkande

Når man har taget sig tiden til at male sine bønner grundigt i en ordentlig kaffekværn eller kaffemølle, må man ikke gå på kompromis. For at få det optimale ud af det friske og velduftende pulver, er den eneste rigtige løsning at brygge kaffen i en stempelkande.

I stempelkanden får bønnerne nemlig lov til at trække længe, og det giver dem tid til at nå deres fulde smagsmæssige potentiale. Tit vil man også opleve, at kaffen bliver langt mere cremet og lækker, end ved de hurtige versioner af brygningen.

Forkæl dig selv, hvis du er kaffeelsker

Er du som tusindvis af andre danskere, der også elsker kaffe, så bør du forkæle dig selv med en stempelkande og en kaffekværn eller kaffemølle. Her får du nemlig det bedste, som kaffe har at byde på.

Se en masse forskellige kaffemøller her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *