Tips til den bedste kop kaffe

Danmarks nationaldrik, kaffe, er en vigtig del af mange danskers hverdag og ofte det første de skal have at drikke om morgenen inden dagen starter.

Der findes næsten lige så mange slags kaffe, som der findes kaffedrikkere. De seneste par år er udbuddet af kaffe og tilbehør til kaffe steget betragteligt. Det samme er kvaliteten af den kaffe du kan købe også.

Hvad hører til en god kop kaffe hjemme?

Der er mange ting du kan gøre, hvis du ønsker at lave en god kop kaffe, som den du får hos baristaerne på cafeerne rundt omkring.

Først og fremmest så skal du købe en ordentlig kvalitetskaffe. 5 pakker på tilbud til 100 kr. er fint, men det er ikke den kaffe, der vil få dig til at se saglig ud og nyde den i fulde drag.

Det næste er en god kaffemaskine. Her er der et bredt udvalg til en hver smag og en hver pengepung. Gør op med dig selv, hvad du vil bruge på en kaffemaskine, f.eks. baseret på hvor meget kaffe du drikker, hvor meget ønsker du at få en kvalitets kop kaffe og hvad har du af penge. Ofte er der gode penge at spare ved at kigge sig godt om.

Hvis du er til Caffe latte skal du også bruge en mælkeskummer. En kvalitets kaffemaskine i dag vil også komme med en.

Det sidste du skal bruge, er mælk. Det skal ikke være den almindelige mælk du kan købe i alle butikker. Men mælk specielt fremstillet til Caffe latte. Det er her de fleste begår fejl og blot bruger almindelig mælk.

Hvad er ellers godt at have?

Kaffesirup er en god ting at have stående. Den kan pifte din kaffe op og er en sjov ting at tage med ind på bordet, når der er gæster.

Karamelliseret sukkerpinde er også en god gadget at tilføje, når nu du har lavet en kop kaffe efter alle kunstens regler.

Sidst men ikke mindst, server din kaffe sammen med et godt stykke mørk chokolade eller en mandelkage.

Hvad skal du kigge efter, når du køber kaffe?

Kaffe stammer fra kaffebønnen, der er blevet tørret og ristet. Der findes 2 kaffeplanter, Robusta og Arabica. Det er Arabica, den bedste kaffe kommer fra og er ofte den vi får her. Hvad adskiller så en god kaffe fra en mindre god.

Groft sagt kan du sige, at de store kaffemærker går efter at deres kaffe skal smage ens hver gang du drikker den. Derfor er det også muligt at de køber kaffe med umodne kaffebønner på aktionerne, da det hele blandet sammen for at få den ønsket smag. Køber du derimod Estate kaffe er det ofte små partier kaffe, hvor der er brugt flere kræfter på at plukke og sortere de umodne kaffebønner fra, for at få en højere pris på aktionerne.

Dernæst spiller ristningen en stor rolle. Er kaffen ny ristet eller har den stået i et år. Hvis du vil sikre dig den bedst mulig kaffe, så gå efter Estate kaffe, der lige er blevet ristet og drik den inden for en uges tid.

Links
Det kan være en dyr fornøjelse at lave den bedste kaffe på de rigtige maskiner og derfor har vi samlet en stribe links

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *