Tequila og kaffe? Derfor er det en fantastisk kombination

Dette indhold er sponsoreret

Troede du, at Irish Coffee var den eneste drink med både kaffe og alkohol i? Så troede du forkert. Der findes nemlig et væld af drinks, der kombinerer den bitre smag af kaffe med mørk alkohol eller søde og cremede likører. Tequila og kaffe er en ofte overset kombination, som faktisk smager overraskende godt. Der findes et stort udvalg af tequila, som sammen med kaffe kan trylles om til både varme eller kolde drinks. I denne guide kan du læse mere om, hvorfor og hvordan du gør lige præcis det.

Mexicansk kaffe

Tequila er en spiritus, som er lavet af saften fra den blå agave plante, og som er produceret i Jalisco regionen i Mexico, så hvorfor ikke bruge den til at lave en mexicansk kaffe? Varmende, cremet, blød og med et hint af alkohol – det er hvad, du kan forvente af den såkaldte “mexicanske kaffe”, som er en drink, der kombinerer kaffe og tequila. Drinken består, udover stærk, sort kaffe og tequila, ofte af Kahlua og brunt sukker. Put flødeskum på toppen og så har du den perfekte drink, der egner sig som en god afslutning på en lang dag eller som starten på en god aften. Med den opkvikkende effekt fra kaffen og den berusende effekt fra alkoholen, får du det bedste fra to verdener. Skal det være ekstra lækkert, så afslut med lidt kanel på flødeskummet, muskatnød eller chokoladeovertrukket kaffebønner. Du kan også skifte det brune sukker helt ud med chokolade og i stedet lave en varmende mexicansk mocha. 

Forfriskende sommerdrik

Selvom du laver en drink med kaffe, kan den sagtens være forfriskende og egne sig til at sidde og nyde i skyggen på en varm sommerdag. Sørg bare for at have kold kaffe i køleskabet, for så kan du hurtigt lave en lækker sommervenlig drink med tequila. Blander du tequila, kold sort kaffe og kaffelikør i et glas med isterninger, får du en hurtig og lækker kaffe cocktail, som selvfølgelig også skal toppes med flødeskum. Med en kombination af kaffe og alkohol er den en perfekt start på en festlig sommerdag- eller nat. Drinken kan også hurtigt laves om til en lækker og sødlig dessert, hvis du til sidst i stedet for flødeskum putter godt med vaniljeis i. Alternativt, hvis du har en ismaskine, kan du selv lave en is med smag af både tequila og kaffe, som for eksempel kan toppes med karamel eller chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *