I Danmark kan vi godt lide at hygge os. Vi kan især godt lide at hygge os med et glas vin på en fredag aften, øl til fodboldkampen eller en god gin til når man har kortklub med drengene. Gin har nået nye højder på det danske spiritusmarked, og det skyldes at danskerne for alvor har fået smag for drikken.
Nedenfor kan du læse om alle fordele ved gin, og hvordan den bør drikkes.
Er der forskel på gin?
Ja, det kan du tro der er! Faktisk gik der lang tid før at danskerne fandt ud af at gin ikke altid har en eftersmag af gran. I ginverdenen er der stor forskel på kvalitet. Der er tilmed rigtig mange udbydere, og faktisk er der forskellige metoder, hvorpå man laver gin, som er utrolig vigtig i forhold til selve slutproduktet.
De 5 mest velkendte typer gin er:
- Dry Gin
- London Dry Gin
- Plymouth Gin
- Old Tom Gin
- Navy Strength
Finder du eksempelvis en gin, som er brygget på nogle spædende og utraditionelle ingredienser, så kan du næsten være sikker på at den er brygget ud fra ”Dry Gin” metoden. Modsat så har en Plymouth Gin altid samme stolte bryggeform, hvilket gør at den har nogle helt bestemte karaktertræk.
Du kan læse mere om de forskellige typer af gin på Jyskvins Webshop, hvor du tilmed kan se et stort udvalg af kvalitetsgin.
Kan man lave cocktails af gin?
Behøver jeg sige ´Gin og Tonic´? Der er selvfølgelig rigtig mange måder man kan bruge gin på, og synes man at gin er lidt for barskt at drikke rent, så det heldigt at det både er socialt acceptabelt og utrolig velsmagende at bruge gin til sine cocktails.
Udover den legendariske Gin og Tonic, så er der hundredevis af andre gode gin cocktails. Blot for at nævne tre populære:
- Gin Hass
- Dry Martini
- Vesper Martini
Sidstnævnte med rødder i James Bond filmen ”Casino Royal”, opkaldt efter Bond-pigen Vesper. Denne drink er kendt som den rigtige Bond-Martini – måske et forsøg værd at prøve af?
Hvad drikker man gin til?
Det er ikke udbredt at drikke gin til maden, da gin har så høj en alkoholprocent. Alkoholprocenten bedøver nemlig dine smagssanser, hvilket ville være en skam at lade gå ud over en god og lækker middag.
Forestil dig derfor gin, som en drink man kan drikke enten før eller efter maden. Men pas på, det kan være farligt at f.eks. starte ud med en Dry Martini på tom mave. Overvej derfor om det ikke er bedst at servere efter maden.
En måde man kan vise sig frem på som vært, det er hvis man har rette drinksudstyr i orden. Overvej derfor at anskaffe dig en shaker og si, sådan du kan lave dine drinks til perfektion.
Hvor stammer gin fra?
Det siges at gin blev opfundet i 1600-tallet af en belgisk læge. Lægen brugte alkohol blandet med enebær – altså den traditionelle formel for gin – som nyre-medicin. Det blev senere i 1700-tallet populært at drikke blandt den almindelige befolkning, fordi soldaterne fik smag for det under krigene.