Sådan bør du nyde din vin eller drink

Der er forskelligt, hvilke alkoholiske drikke folk er til, når man skal hygge sig sammen med sin partner eller venner. Rødvin, hvidvin og rosé har hver sine smagsnuancer, men hvornår er egentlig det mest ideelle tidspunkt at drikke dem på? Hvornår passer en cocktail egentlig ind i billedet? Disse spørgsmål besvarer vi nedenfor, hvor vi også vil komme med vores bud på en god snack til de mange drikke.

Rødvin

Rødvin passer til alt slags mad. Det gode ved en rødvin, det er at man kan få dem lette og tunge. Når du vælger en rød, bør du altid se efter, hvad den specifikke rødvin henvender sig til at retter. En tung rødvin passer f.eks. ikke særlig godt til en let ret af fisk.

I det klima vi har her i Danmark, så er der mange der finder en form for hygge i at drikke rødvin. Forestil dig du sidder hjemme i stuen på en kold vinterdag. Her passer en god Pinot Noir altså helt perfekt ind i billedet.

Hvidvin

Hvidvin går næsten også til alt slags mad, selvom den er lidt anset som en forretsdrikke. Hvidvinen bør dog ikke nødvendigvis anses således, for på en varm sommerdag, så kan det være svært at nyde en rødvin lige i solen.

Et godt tip til din hvidvin, er at du kan putte en isterning i, hvis du føler at der er tryk på varmen. Det samme kan du faktisk også gøre med din rødvin, eller putte dem i køleskabet i en times tid. Så passer de lidt bedre til sommervejret.

Rosé

Rosé minder på mange måder om hvidvin. Rosé er igen noget man forbinder med sommer, og nok i højere grad end hvidvin. Derfor, når der endelig er sæson for det, så bør du næsten nyde en god flaske rosé, når du har besøg af venner og familie.

Cocktails

Cocktails er gode at servere inden maden, som en aperitif, og efter maden. Hvis vi fortsætter i sommersporet, så passer en gin & tonic f.eks. perfekt til sommeren. Det samme gælder søde og friske drinks. Dette kunne være Pina Colada eller Dark N´ Stormy.

Det vigtigste når du serverer drinks om sommeren, det er ikke at lave dem for stærke og huske at bruge nok af is. Alkoholen snyder når man er under solens stråler.

Gode snacks til vinen

Herunder finder du lidt inspiration til, hvad du kan servere af snacks til vinene og cocktailsne:

  • Ost
  • Oliven
  • Figner
  • Brød med olivenolie
  • Nødder
  • Frugt

Klik her for mere inspiration om vine og drinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *