Den helt ultimative grillaften

Der sker noget helt særligt, når vejret tillader, at vi laver mad udenfor. Det bliver en hel folkefest! Vi nyder hele forberedelsen af maden, og venner kommer, før maden er klar, fordi en del af charmen ved en grillaften er selve forberedelsen af maden! Hvis du også nyder at holde grill-aften for vennerne, så ved du, hvad der skal til. Der skal selvfølgelig være en (eller flere) kolde øl, lækre salater skal forberedes, grillen skal tændes, og folk samles ude på terrassen for at være med, selvom det typisk bare er værten, der får lov til at grille maden. Det er en kunst at få grillet kødet helt perfekt uden at brænde det på eller at servere det råt indeni! Det kan være en god ide at vælge en weber gasgrill, for selvom mange sværger til kul, så er gas lettere at styre. Men udover selve grillen, hvilket udstyr skal du ellers have fat i for den ultimative grill aften?

Lyd og lys

Der skal være musik, ikke for dominerende, men baggrundsmusik, som eventuelt kan skrues op, hvis flere vil synge med! Der skal også være den helt rigtige belysning til senere, når det bliver mørkt. Tænk her på belysningen rundt om i haven, hvor fakler, lanterner og lyskæder er flotte. Husk også belysningen omkring og på bordet. Er det nok at sidde ved stearinlys, eller skal der mere til. Der skal også være god belysning ved grillmesteren! Han skal jo sikre sig, at burgerne ikke bliver forkullede.

Drikkevarer

Der skal være drikkevarer til hånde. Det er ikke en god idé at rende frem og tilbage til køleskabet hele tiden. En hurtig og billig løsning er en stor balje fyldt med vand og isterninger. Det holder både sodavand, hvidvinen og øllene dejligt kolde. Du kan selvfølgelig også investere i et lille køleskab. Tænk på at lave en lille bar, hvor folk eventuelt selv kan mikse deres drinks, eller hente selv. Du har jo travlt ved grillen!

Når maden er spist, og det er blevet lidt køligere

Hvilken bedre måde at afslutte en perfekt grill-aften på end at slappe af i et lækkert vildmarksbad.

Et vildmarksbad hæver din grillaften til et helt andet niveau og skaber med det samme en endnu mere fantastisk stemning. Forestil dig at slappe af i vildmarksbadet mens du nyder solnedgangen med vennerne og en kold øl! Selv hvis aftenen ikke er kølig, kan vildmarksbadet holdes i gang, så man kan tage et dyp, når man enten bare har brug for at slappe af igen, hvis man skal have en dyb samtale med én af de andre gæster, eller hvis man alligevel fryser lidt.

Hvis natten er kølig

Hvis aftenen er lidt køligere end forventet, er en terrassevarmer også en god idé. Med terrassevarmeren tændt kan man nyde en Irish Coffee eller feste videre med de kolde drinks. Men det er helt sikkert, at gæsterne rykker tættere sammen, og stemningen stiger endnu et hak.

Natmaden

Husk at være forberedt på, at gæsterne kan blive sultne igen, specielt efter de har slappet af i det lækre vildmarksbad, så du skal have nok mad til at kunne tilbyde natmad og endnu en kold fra kassen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *