Før du vælger kaffeløsning…

Om du er hjemme eller på arbejde, så giver en god kop kaffe et godt løft i hverdagen. Der er naturligvis forskel på om du køber instant kaffe, den klassiske formalede kaffe eller om du vælger de hele kaffebønner. Ligeså er det derfor vigtigt at vælge om der skal kaffemaskine eller kaffeautomat til for at imødekommet dit behov hjemme eller på arbejdspladsen. Læs lidt om de forskellige muligheder herunder

Instant kaffen

Instant kaffe er den nemme billige løsning både i hjemmet og i kaffeautomaten på arbejdspladsen. Her er smagsoplevelsen ikke i centrum, men derimod flere andre fordele.

Først og fremmest kan du jo i en fart lave en kop kaffe uden det store besvær derhjemme. På arbejdspladsen vil en kaffeautomat til instant kaffe også være ekstra hurtig og typisk levere en kop kaffe på kun 5-10 sekunder. Dette er en fordel på arbejdspladser, hvor man holder korte kaffepauser og der skal laves mange kopper kaffer i en fart.

På fabrikker kommer medarbejderne ud til kortere pauser, hvor man lige skal have en hurtig kop kaffe, og her er en kaffeautomat med instant kaffe den perfekte løsning.

Formalede bønner

Er du til den klassiske filterkaffe med formalet kaffe, som de fleste kender fra barndomshjemmet, så er det også en fin løsning til arbejdspladsen. Filterkaffen kræver dog en god nok kvalitet, så man undgår at få en bitter kaffe med dårlig eftersmag.  En kaffemaskine til mindre erhverv med under 25 medarbejdere kan oftest lave et par liter kaffe på under 10 minutter.

Er man på en arbejdsplads med mere end 30 personer skal der opskaleres til store kaffemaskiner der kan lave fra ca. 3.5 liter pr. brygning til 20 liter.

Et godt tip den mindre virksomhed med under 25 medarbejdere vil være, at man køber en kaffekværn til at formale kaffebønnerne selv. Det vil give den bedst mulige smag til kaffen (såfremt det gøres lige før brygning).

En ulempe ved den formalede kaffe er de begrænsninger der følger med. Filterkaffen giver ikke mulighed for de eftertragtede valgmuligheder såsom cappuccino, espresso eller fx caffe latte. Her må du og medarbejderne nøjes med mælk, sukker og creamer, til at forsøde kaffeoplevelsen.

Kaffeautomater med hele bønner

Gennem de sidste 20 år, er kaffeautomater med hele bønner blevet meget populære da de giver dig mulighed for at vælge lige den kaffetype man hver især ønsker. De er nemme at betjene og sikrer en rigtig god smag hver eneste gang.

Det er dog også typisk en noget større investering end ved de øvrige maskiner – og der kan, ved tilkobling af frisk mælk, være en daglig rengøring en eller anden skal udføre.

De fuldautomatiske kaffeautomater fås i flere forskellige størrelser og kan typisk dække op til 100 personer. Det vigtige her vil være at finde den bedste løsning til netop din arbejdsplads, om det være sig at leje maskinen eller købe den med serviceaftale.

Uanset hvilken løsning du finder frem til, så vil solid rådgivning i både kaffeløsninger og valg af kaffe være at anbefale. Et godt overblik over de mange forskellige løsninger derude, vil typisk spare dig (og din virksomhed) for mange penge og megen besvær. Så tag endeligt fat i et par leverandører og sammenlign mulighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *