5 gode grunde til at prøve noget nyt mad

For hver gang vi gør noget nyt og udfordrer os selv, udvider vi vores komfortzone. Dette gælder også, når det kommer til madvaner. At få madoplevelser, prøve nye retter og at lære om madens kultur er alt sammen med til at udvide din horisont. Der er altså flere gode grunde til at prøve nyt mad. Her kan du læse 5 af grundene og udvide din forståelse for god mad.

 

1.    Ved du egentlig hvad din livret er?

Prøv at tænke godt over, hvad din livret er, og hvad det første der kommer frem i dit hoved er, når du tænker på lækkert mad. Er det noget, du elsker, fordi det adskiller sig fra det andet mad, som du har smagt, eller er det noget, du elsker, fordi det er let at lave, og du fordi, at du vælger ud fra et begrænset udvalg. Hvordan ved du, at det er din livret, hvis du ikke har prøvet en lang række af forskellige ting?

 

2.    Prøv mad fra andre kulture

Overvej at prøve mad fra andre kulturer, hvor de typisk sammensætter råvarerne på en anden måde, end vi er vant til i Danmark. Retterne er en kulmination af århundreders udvikling, samt af at hundredvis af generationer har investeret deres tid i at gøre deres mad lækkert og velsmagende. Omfavn derfor den mangfoldighed som du har muligheden for at opleve, ved at spise mad fra eksempelvis ramen København.

 

3.    Det er godt for din sundhed at prøve ny mad

Forskning viser, at en varieret kost er vigtigt i din hverdag. Ved at prøve nye og sunde fødevarer vil din krop takke dig, da du nemmere vil kunne indtage flere forskellige slags vitaminer og næringsstoffer. Du styrker altså dit immunforsvar, hvis du indtager flere forskellige slags nye retter af sunde råvarer.

 

4.    Sæt et godt eksempel for børnene

Det er dit ansvar at lære dine børn en lang række af forskellige smage at kende, i en tidlig alder. Det får dem til at sætte pris på den mad de får, og blive mere bevidste om den. Det er dog stadig vigtigt at du sætter et godt eksempel og viser, hvordan man smager på ny mad. På den måde skaber du e bedste forudsætninger for at de ikke bliver kræsne. Børn ser nemlig på, hvordan vi spiser, så spis som du vil have dem til at spise!

 

5.    Det er rart at sige ja til nye ting

Det er vigtigt at omfavne alt positivt i livet, og dette gælder ikke mindst ny mad. Det er bedre at smage på nye ting, fremfor altid at vælge det sikre valg. På den måde udvider du din horisont og finder måske frem til din nye livret. Vær derfor altid åben for nye ting, også når det kommer til mad. Hvis du er interesseret i at udvide din madhorisont, så læs mere på  https://www.menoramen.dk. Dermed får du en ny og bred indsigt i alt muligt lækkert mad, fra det japanske køkken.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *