Sådan forkæler du dig selv og dine gæster med lækker mad

Annonce

Det er de færreste der har tid til at stå og lave et overdådigt måltid til sine gæster. Men de fleste mennesker vil alligevel gerne forkæle sine gæster, når de endelig svinger forbi til middag. Der kommer dog et vist pres på madlavningen, som kan gøre aftenen mere hektisk end hyggelig. Men hvordan i alverden finder man ud af hvad man skal servere for sine gæster, når tiden er knap? Følg med her, og få inspiration til hvordan du forkæler dig selv og dine gæster med lækker mad! 

Den nemme løsning

Er tiden knap og evnerne i et køkken måske ikke så storslåede, bør du overveje om du overhovedet selv vil stå for maden. De fleste byer i landet tilbyder mad ud af huset, hvor du i de fleste tilfælde selv kan vælge hvor, hvornår og hvad du vil servere for dine gæster. Så om du ønsker take away i Roskilde eller Skagen, er mulighederne mange. Der findes rigtig ofte mange spændendende alternativer til traditionel dansk mad, så både du og dine gæster får en helt fantastisk kulinarisk oplevelse. Det kan være den lokale grill eller den fine restaurant nede i byen – kun fantasien sætter grænser. Har du ikke selv mulighed for at afhente maden, tilbyder mange restauranter altså også levering på større bestillinger! Og sådan slipper du også for at stå flere timer i køkkenet. 

Inspiration til hjemmelavet mad

Hvis du føler at overskuddet er til stede, kan du også selv lave mad til dine gæster. Det kan dog være svært at finde mad som alle kan lide, og derfor bør man overveje at have flere muligheder. Tapas eller deleretter kan ofte serveres kolde, og der er noget for alle! Forestil dig en masse små retter, der både kan fungere som forret og hovedret. Derefter kan du altid slutte af med et kagebord til kaffen, så ingen går sultne hjem. Og sådan slipper du faktisk også for at skulle stå og forberede varm mad! 

Den sikre løsning

Hvis du føler at det hele bliver en tand for uoverskueligt, kan du altid invitere dine gæster med ud at spise. Find en restaurant eller café i nærheden med et bredt udvalg af mad, så der er noget for alle. Sådan er du både fri for opvasken og madlavningen, og alle burde være tilfredse! Det kan naturligvis blive lidt dyrere at spise ude, men her er du også sikker på at maden bliver serveret på ordentlig vis – det er nemlig ikke alle der hører til i et køkken! Så kan du roligt læne dig tilbage og nyde dine gæster. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *