Find den rigtige a-kasse for dig

Du har måske hørt om a-kasserne og deres formål. Eller måske er du ikke medlem og føler du ikke har brug for en a-kasse. Men det er faktisk en rigtig god ide at melde dig ind i en a-kasse, også selvom du ikke følerm det er nødvendigt. Det er nemlig relevant for de fleste at være.

Kort fortalt er ”a-kasse” en forkortelse af ”arbejdsløshedskasse” Det er en forsikring som hjælper dig hvis du skulle stå uden arbejde en dag. Prisen på et medlemskab hos en a-kasse varierer lidt afhængig af hvilken organisation du vælger. Men de fleste giver en god forsikring til en god pris. Find billige akasser i dag også selvom du ikke føler, du har behov for det.

Hvorfor melde dig ind i en a-kasse?

En a-kasse er god for dig som står uden for arbejde. Om du så er en arbejdsløs eller studerende uden studiejob, så ville det være en god ide at være medlem af a-kassen. Det er sådan at nogle a-kasser endda tilbyder gratis medlemskab, når du er studerende. I visse tilfælde kan du få helt op til fem år, som dækker din bachelor og kandidat.

Det kan være, at du er på farten meget, og du har brug for kontakt til a-kassen. I så fald kan du altid se dækningskort for Danmark, specielt hvis du har brug for god dækning, uanset hvor du er. Det kan være behjælpeligt for dig, hvis du skal have noget afklaring i din jobsøgning. Eller måske skal du undersøge noget inden dit næste møde med a-kassen. 

En a-kasse er også god for dig som allerede er i arbejde. Du får stadig den samme forsikring og de samme rettigheder. Du skal dog også betale, når du er medlem, men heldigvis kan du nemt finde en a-kasse der passer til din økonomi.

Hvad kan en a-kasse gøre for dig?

Om du er ledig eller studerende, kan en a-kasse tilbyde dig diverse former for hjælp. Mange a-kasser tilbyder kurser som giver dig nogle gode tips og tricks til adskillige elementer inde for jobsøgning. Ud over de få obligatoriske møder, får du også mulighed for at melde dig til kurserne. De er frivillige og muligheden er der hvis du får brug for den.

En a-kasse kan også tilbyde forskellige former af sparring. Både generel og personlig. Du kan for eksempel sende din ansøgning ind til en rådgiver, som giver dig gode råd. Dertil kan du redigere din ansøgning for at gøre den endnu bedre. Derudover, og nok den vigtigste ydelse, tilbyder a-kassen muligheden for dagpenge.

Betingelser når du melder dig ind i en a-kasse

Der er forskellige satser på dagpenge afhængig af din situation. Det hele kommer an på, hvor meget du har tjent, inden du blev arbejdsløs, og om du er nyuddannet. Din sats varierer også, om du havde arbejde mens du studerede eller ej. Hvis du har haft et studiejob i mindst tre måneder, så kan du få en højere sats når du er ledig. Det samme gælder, hvis du har fået arbejde, efter du er blevet ledig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.