Lav en title der matcher side og indhold

Rengøring af vinduer er en vigtig del af vedligeholdelsen af dit hjem, men det kan også have nogle miljømæssige fordele. Vinduer er den største overflade i en bygning, der bliver snavset, så hvis du rengør dem ofte, reducerer du luftforureningen indendørs og hjælper med at holde støvniveauet nede. Når du renser dine vinduer ordentligt, vil du kunne se bedre ud, hvilket vil reducere energiomkostningerne til belysning!

Det er på tide at tage vinduespudserne frem og begynde at skrubbe – eller måske bare læse denne artikel først?

Du bør rengøre dine vinduer mindst en gang om året, men hvis du har meget snavsede eller plettede ruder, er det måske på tide at gøre en ekstra rengøring. Du kan hyre vinduespudsere til denne opgave eller lære at skrubbe som en vinduespudser! Vand er den vigtigste ingrediens, til at få glas til at skinne – naturlige ingredienser er bedst, og der er ingen grund til at bruge dyre produkter.

Der er et par ting, du skal overveje, når du renser dine vinduer, både med hensyn til sundhed og miljø

  • Hvis du har kæledyr eller børn, er det vigtigt, at du pudser sine vinduer oftere. Både fordi, at børn og huske gør vinduerne mere beskidte, men også for at reducere støvpartikler indendørs.
  • For miljøvenlige vinduespudsning, så drop alle de stærke kemikalier i vandet. For det eneste, du behøver er vand, og opvaskemiddel.
  • Når du skal lave dit sæbevand, så sørg for, at dit opvaskemiddel er miljøvenlig.
  • Brug gerne regnvand i stedet for vand fra vandhanen, da der ikke er kalk i regnvand.
  • Brug ikke mere vand og opvaskemiddel i, end du behøver.
  • Undgå at bruge papirer, når du pudser, brug gamle klude, som kan vaskes og bruges igen og igen.
  • Vask ikke i direkte solskin, da det vil få vandet til at fordampe hurtigere, og dermed lave skjolder.
  • Genbrug dit værktøj, så vi kommer væk fra “Smid ud, og køb nyt”-kulturen.

Der er rigtig mange ting, som man umiddelbart ikke tænker over, når man skal pudse vinduer. Man kan sagtens, med øvelse selvfølgelig, blive en rigtig god vinduespudser. Læs gerne guiden: sådan pudser du vinduer. Det handler om, at man øver sig og finder sig en god teknik.

Herefter er det vigtig, at man pudser sine vinduer hver 2-3 måned, alt efter årstid, vind og vejr. Det er dog vigtigt, at der ikke går alt for længe, i håb om at spare tid, for det kan ende med, at man skal pudse hvert et vindue to gange, fordi en pudsning ikke er nok til at fjerne al skidt og snavs.

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *