Har du nogensinde undret dig over, hvordan professionelle bagere laver så perfekte kager? En af hemmelighederne ligger i deres brug af kageplast og folie. Kageplast, eller kagefolie, som det også kaldes, forhindrer din kage i at klæbe til formen, så du får den helt fine og flotte kant. Et redskab, som gør det lettere for dig, når du skal bage kager i flere lag. Du kan også bage høje kager i en rund form, faktisk helt op til 15cm til høje kager, som er perfekte til fester, barnedåb, bryllupper eller konfirmationer.
Hvordan fungerer kagefolien egentlig?
Du har helt sikkert lavet en kage i flere etager, såsom en almindelig lagkage. Du har helt sikkert også oplevet, at dit fyld løber ud i siderne, og der er bare ikke noget værre! – Det kan du forhindrer, hvis du bruger kagefolie. Køb her hvis du synes det kunne være noget for dig.
Kagefolie er gennemsigtig, hård plastik, som du tilpasser til din kageform. Den købes i en lang rulle, og du kan derfor klippe den til, så den passer i omkredsen af netop din kageform.
Det er et fantastisk værktøj, når man gerne vil samle sin kage, som er lidt svampet eller indeholder mousser, som kan kan flyde ud.
Sådan bruger du kagefolie til din kage
Først og fremmest, så kan du lave forskellige kager, hvor du kan bruge kagefolie, men her tager vi udgangspunkt i, at du laver en lagkage.
Her starter du med at bare dine bunde i en springform. (Du kan også købe dem færdiglavet). I mellemtiden laver du dine mousser eller kagecremer.
Du tager din kagefolie og placerer den i springformen. Tag nu en kagebund, og læg i. Fyld med din creme, eller mousse, placer en bund igen, og fortsæt, indtil du har den rette højde. Når du har placeret den sidste bund på toppen, sætter du hele kagen i køleskab i nogle timer. Når den skal pyntes, tager du den ud af springformen, og så kan du lige så forsigtigt trække kagefolien af siderne, og her får du en snore lige kant, som også er jævn. Nu er den klar til at blive pyntet.