Hvordan dyrker man Chilli planter

Chilli har været i danskernes madlavning i århundrede, mest kendt i retten chilli con carne, og sydlandsk madlavning. Den stærke Chillifrugt fik lidt mere plads efter som pizzeriaer rykkede ind i landet. Da Chilli Klaus viste hvordan det skal gøres tilbage i 2013 så tog planten fart. Chillismagninger som en dyst gik land og rige rundt.

Tip til at dyrke chili

  • Ikke for meget direkte sollys
  • Omplant kun når det er nødvendigt
  • Husk chilliplante gødning
  • Planten kan beskæres efter høst
  • Først ny vand når jorden er tør

Chilli planten er en flerårige plante og det er min erfaring, at frugterne bliver stærkere når planten er mere end 1 år gammel. Altså når den har givet sin første høst – anden høst giver meget stærkere chillifrugter.

At rykke dine planter udenfor er ikke at fortrække i Danmark, de kan rykkes i drivhus eller udestue, hellere for sent end for tidligt.

For ikke at komplicere det for meget, så er chilliplanten en stærk plante, skal det gå så hurtigt som muligt, så kan den forspires om vinteren under vækstlys.

 

Du kan sagtens plante en chili direkte i den jord, hvor den skal gro.

 

Kom 3 frø i din store potte med go’ muld, kommer der flere planter op så kan du tage dem fra så der kun er en plante i potten. Det kan gøres indendørs midt i marts, her fra kan du godt nå, at få chili planter der giver frugter først på efteråret.

 

Jo større potten du planter i den er jo større bliver planten, og her bør du nok undersøge, hvor stor sorten af chilli du vælger den er. Nogen chilliplanter bliver ret så store, det kan man som sagt afhjælpe ved at beskære dem når de har givet frugt. Bliv klogere hos https://hvordan-man.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *