Her er hemmeligheden bag den bedste kop kaffe

Enhver kaffeentusiast bør vide, at hemmeligheden bag en god kop kaffe er hele kaffebønner, men ved du hvorfor?

 

Der er sket rigtig meget med kaffebønnerne, inden de når til dig. De starter som bær på kaffetræet, bliver plukket og tørret for at fjerne frugtkødet og til sidst ristes de grønne kaffebønner for at bringe smagen og aromaen frem.

Hvornår er kaffebønnerne bedst?

Fra bønnerne bliver ristet, til de begynder at miste smag går der kun få dage, fordi gassen, der blev opbygget i bønnerne under ristning, begynder at forsvinde. Er der tale om formalede bønner, går denne “afgasningsproces” mange gange hurtigere, fordi bønnernes overfladeareal er blevet mangedoblet.

 

Derfor er det altid en fordel at købe hele kaffebønner og selv male dem derhjemme. Husk altid kun at male den mængde kaffe, du har brug for, da friskmalede bønner er rigere på smag og aroma. Det er ikke svært at finde en god, billig kaffekværn, så du kan komme i gang.

 

Som tommelfingerregel er kaffebønnerne bedst i løbet af de første 3 uger efter ristning, men du kan sagtens brygge en kop smagfuld kaffe af bønner, der er ristet op til 3 måneder inden brug, hvis du vel at mærke har opbevaret dine kaffebønner korrekt. Kaffe skal opbevares køligt, tørt, mørkt og i lufttæt indpakning.

Smag og behag – din personlige kaffeoplevelse

Hvordan du helst vil drikke din kaffe er meget en smagssag, og der er ingen rigtig eller forkert måde at drikke kaffen på. Nogle foretrækker et stort krus, andre en lille kop, nogle vil have mælk eller sukker i, nogle begge dele og nogle slet ingenting. Uanset hvordan du foretrækker din kaffe, kan du finde flotte, farvestrålende Studio Arhoj kopper, der gør din kaffeoplevelse en lille smule gladere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.