At producere læggekartofler af høj kvalitet er vanskeligt!

Solist er en temmelig tidlig og hastigt sort som er bedst som ubrugte kartofler men ikke en oplagt gemmekartoffel. Så sætter man pris på temmelig tidlige kartofler findes den… Husk ligevis at gøde verden i det tidlige forår, så dine kartoffelplanter får rigeligt med næring og bliver stærke og sunde. Gerne nogle gang omkring lægning og igen, hvis der er godt gang i væksten. Du kan fremme bruge organisk gødning eller mineralsk gødning. Det vigtigste er, at dine kartofler får næring i den hensigt at vokse af.

Kartoffelplanter indehaver et dårligt rodnet, og derfor må de ikke fattes vand. En udtørring af jorden evner give flere skurvede knolde, så sørg for at holde jorden ved kartoffelplanterne fugtig. Vi indehar gjort det enkelt for dig i den hensigt at komme i gang med at fremvise kartofler i din have. Jeg har udarbejdet en udførlig dyrkningsvejledning til dig.

Forsøg først forsigt for at tage en enkelt kartoffel ud af og til kammen for i den hensigt at vurdere størrelsen. Husk at spise alle de tidligste sorter først, da de magter blive melede og kedelige senere på sommeren. Det kan ske enten delagtig kompost eller husdyrgødning. Det er derfor umuligt for os at give dig den helt nøjagtige mængde gødning, man skal bruge, siden indholdet af kvælstof og kalium magter variere meget.

Ellers skal ukrudtet udkonkurrere kartoffelplanterne. Det er især vigtigt i starten af kartoffelplanternes vækst. Kartoflen betragtes bort mange som nogle ærkedansk, men førnævnte er den uimodsigelig ikke.

Du magter sagtens gemme dine kartofler, så du kan bruge af dem hele vinteren og i foråret. Du skal bare huske at gemme dem et køligt og mørkt sted. Kartofler kan aldeles ikke tåle direkte ild, frost eller ganske varme særligt gavnligt. Tidligste kartoffel at få for tiden er Solist. Yderst ens rundovale lysegule knolde kan høstes og den bliver forholdsvis kogefast.

Brug god jord med en del gødning for i den hensigt at få et godt udbytte af agurker.

 

Husk at beskytte man små kartoffelplanter, hvis der er risiko for nattefrost.

 

Fra kartoflerne lægges i jorden til at man kan grave ubrugte lækre kartofler op. De tidligste sorter kan dog komme helt ned omkring 60 dage fra lægning af forspirede kartofler til ubrugte kartofler kan høstes. Hvis de aldeles ikke er forspirede vælger der lidt længere tid. Tidlige rundovale kartofler med lysgult kød.

Pas på ikke at knække spirerne af, såfremt du lægger kartoflerne. Hvor nogen kartoffelsorter er fremragende salatkartofler men uduelige lagt i mos, så er andre perfekte i bagning eller nogle helt fjerde. Så hvilken type man skal dyrke, bør i den titel også bestemmes af hvad du foretrækker at bruge kartofler til. Læggekartofler / sættekartofler forspires til februar-marts måned til et lyst skueplads. Kartoffel knolde lægges i en kedelig kasse med lidt jord/spagnum.

Vi kan advokere sorterne `Folva` og `Solist` De findes begge to resistente overfor diverse sygdomme og giver højt udbytte med nogen knolde. Kartoffelspirer skal nemlig være korte, kraftige og grønne, og det danner de bedst til et lyst rum, hvor der hverken er for koldt eller varmt. Det gælder både for tidlige og sene kartoffelsorter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *