Hvad er cava-vin? Hvad er dens historie og karakteristika

Cava er en mousserende vin, der stammer fra Spanien. Den fremstilles af de samme druer som champagne – pinot noir, chardonnay og macabeu – men i meget mindre mængder. Cava-vine lagres typisk ikke i mere end tre måneder, før de tappes på flaske og sælges til forbrugerne. Dette gør cava-vine sprøde og tørre i smagen, hvilket gør dem perfekte til at blive kombineret med mad!

Hvad kendetegner en cava vin?

Cava-vinen er en mousserende vin, hvid eller rosé. Det betyder, at den har ordet “cava” på etiketten og er fremstillet på traditionelle champagnedruer: pinot noir, chardonnay, macabeu. Resten af verdens mousserende vine kaldes “Prosecco” eller “Asti”.

Cava-vine er typisk friske, lette og sprøde vine med en frisk smag. Det gør dem perfekte til at ledsage mad! De mest almindelige cava-smagsvarianter er citrusfrugter som citron eller grapefrugt, men du kan også finde hindbær-, æble- og ferskenaromaer i nogle mærker af cavavine. De passer meget godt sammen med fisk og skaldyr, stegt mad og hvidt kød.

Cava-vine er et glimrende valg for folk, der kan lide at drikke bobler, men som normalt ikke nyder tørre vine eller champagne. De er også gode som aperitiffer! Cava serveres bedst mellem 11-13°C (52-55 F). Hvis du foretrækker din cava mousserende kold sæt den i køleskabet i ca. 30 minutter inden servering.

Hvor kommer cava fra?

Cava vin er en brusende vin, der stammer fra Catalonien i Spanien. Den blev først fremstillet der i begyndelsen af 1800-tallet og har været populær lige siden! I dag er cava en af de mest populære typer mousserende vine i verden!

Du kan købe importeret cava vine hos Valuewine, hvor du kan finde et bredt udvalg af forskellige nuancer, alt efter hvad der passer bedst ind i din begivenhed og madanretninger.

Alkoholprocenten i cava vine indeholder ikke mere end 15 %. Du kan altid læse på flaskens etikette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *