Tag stilling til disse ting ved bestilling af mad ud af huset

Skal du holde en stor fest eller et andet større arrangement, og vil du i den anledning gerne bestille mad ud af huset? Så skal du læse denne guide til ende.

At bestille catering kan være en fantastisk måde at sikre lækker mad til dine gæster uden selv at skulle stå i køkkenet. Men hvordan får du mest mulig værdi for pengene, og hvad skal du overveje, før du bestiller? Læs alt om dette herunder.

Hvor skal festen finde sted?

Når du planlægger at bestille mad ud af huset, er det første, du bør overveje, festens lokation. Det er afgørende at finde et cateringfirma, der dækker det område, hvor dit arrangement skal holdes. Hvis din fest eksempelvis finder sted på Sjælland, bør du fokusere på cateringfirmaer, der opererer i denne del af landet. Dette sikrer ikke kun, at maden kan leveres frisk og til tiden, men det kan også holde transportomkostningerne nede. Du kan bestille mad ud af huset på Sjælland gennem MMFood, der laver og leverer mad til alle festlige lejligheder.

Hvilken type fest eller arrangement vil du bestille mad til?

Typen af arrangement er også afgørende for valget af menu og cateringfirma. Forskellige begivenheder kræver forskellige tilgange til maden. Her er nogle eksempler:

  • Bryllup: Elegant og festlig mad – ofte med flere retter og med lidt ekstra lækre og dyrere råvarer.
  • Fødselsdagsfest: Afslappet og hyggelig mad, der passer til gæsternes aldersgruppe.
  • Konfirmation: Traditionel dansk mad eller moderne alternativer, der appellerer til både unge og ældre.
  • Jubilæum: Oplagt med små uformelle tapasretter, der kan nydes stående eller siddende.

Foretrækker du buffet?

Valget mellem buffet og portionsanrettet mad er en vigtig overvejelse – både for din pengepung og for festens stemning. En buffet kan ofte være et mere økonomisk valg, da det kræver mindre personale. Det giver også dine gæster mulighed for at vælge præcis det, de har lyst til, og i de mængder de ønsker.

Buffeter er særligt velegnede til mere afslappede arrangementer. Det kan også være en god løsning, hvis du har gæster med forskellige diæter eller præferencer.

Omvendt kan portionsanrettet mad give en mere formel og eksklusiv oplevelse, hvilket kan være ideelt til visse typer af arrangementer som eksempelvis bryllupper eller firmamiddage.

Hvor mange gæster skal der laves mad til?

Antallet af gæster er en anden vigtig faktor, når du bestiller mad ud af huset. Det påvirker ikke kun mængden af mad, der skal tilberedes, men også prisen pr. kuvert og potentielt valget af menu. Forsøg så vidt muligt at give et præcist estimat til cateringfirmaet. Det er ofte bedre at bestille lidt ekstra end at risikere at løbe tør for mad. Mange cateringfirmaer tilbyder rabatter ved større selskaber, så undersøg, om der er prisforskelle baseret på antallet af gæster.

Husk også at tage højde for særlige kostbehov blandt dine gæster. Er der vegetarer, veganere eller personer med allergier?

Indhent altid tilbud fra flere cateringfirmaer i lokalområdet

For at sikre den bedste værdi for pengene er det smart at indhente tilbud fra flere forskellige cateringfirmaer i dit lokalområde. Dette giver dig mulighed for at sammenligne priser, menuer og serviceniveauer.

Når du anmoder om tilbud, så vær så detaljeret som muligt omkring dine ønsker og behov. Jo mere information du giver, desto mere præcist et tilbud kan du forvente at modtage. Sammenlign ikke kun prisen, men også hvad der er inkluderet i tilbuddet. Nogle firmaer inkluderer måske service, opdækning eller endda drikkevarer i deres pris.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *